NASZA KUCHNIA
NASZA KUCHNIA
STAWIAMY NA WYSOKIEJ JAKOŚCI LOKALNE I SEZONOWE PRODUKTY
W naszej Maciejewce stawiamy na jakościowe lokalne i sezonowe produkty. Dużą rolę odgrywa także nasz organiczny ogród pełen warzyw, owoców i ziół. Las z kolei dostarcza grzybów, tarki, dzikiej róży, bzu i wielu innych.
Z łąk mamy dzikie poziomki – chyba najsmaczniejszy owoc pod słońcem. Prawie codziennie pieczemy inny chleb. Staramy się, aby nasze dania były pełne smaku, zdrowe i elegancko podane. W naszej kuchni przeważają warzywa, czasem też serwujemy ryby.
ZACZAROWANE DANIA
Bardzo przydatne jest doświadczenie nabyte za granicą. Pracowałem przez wiele lat w londyńskich restauracjach. Najdłużej w „Mews of Mayfair”, gdzie byłem Sous chefem. Tam poznałem szefów światowej klasy i miałem zaszczyt z nimi gotować.
Dziś w Maciejewce staramy się czarować naszych gości wymyślnymi daniami…
W galerii poniżej wykorzystaliśmy zdjęcia m.in. @Migurska Photography i @Mariusz Purta